planeet appelmoes-25
Bizons & arenden

Bizons & arenden

Deze onvergetelijke reis gaat naar het betoverende woud van Białowieża, een van de laatste en grootste oerbossen in Europa. Het belooft een meeslepende ervaring te worden waarbij we de pracht van dit ongerepte bos ontdekken vanuit strategisch geplaatste fotografiehutten en tijdens opwindende bizonsafari's. Laat je betoveren door de mysterieuze sfeer van dichte bossen, terwijl je de lens richt op majestueuze bizons in hun natuurlijke habitat. Ontdek de magie van het Woud van Białowieża en leg onvergetelijke momenten vast op deze bijzondere fotografiereis.

Hoogtepunten

PLANEET APPELMOES avontuurlijke fotografiereizen-79
Fotografeer arenden van dichtbij
PLANEET APPELMOES avontuurlijke fotografiereizen-85
Bizons in het wild
PLANEET APPELMOES fotografiereizen-43
Actiemomenten
PLANEET APPELMOES avontuurlijke fotografiereizen-86
Ervaar de mysterie van een oerbos

Reisschema

Dit reisschema is opgesteld met zorg en aandacht, rekening houdend met diverse interesses en behoeften. We streven ernaar een flexibele reiservaring te bieden die aangepast kan worden aan de individuele wensen van de deelnemers.

maandag 16 december 2024
Hallo Białowieża
De reis begint aan de luchthaven van Frédéric Chopin in Warshau. Daar worden we opgepikt en rijden we met de auto naar het woud van Białowieża. Onderweg kun je genieten van het schilderachtige Poolse landschap en je voorbereiden op de unieke ervaringen die je te wachten staan in dit ongerepte natuurgebied.
maandag 16 december 2024
dinsdag 17 december 2024
Arenden in actie
Deze dag staat in het teken van het vastleggen van indrukwekkende arenden in hun natuurlijke omgeving. Vanuit goed geplaatste hutten kun je ongestoord observeren en fotograferen terwijl majestueuze arenden en andere roofvogels hun vliegkunsten vertonen. Een unieke kans om de schoonheid van deze vogels van dichtbij vast te leggen.
dinsdag 17 december 2024
woensdag 18 december 2024
Bizonsafari
Maak je klaar voor een opwindende dag met een bizonsafari. In het woud van Białowieża kun je deze imposante dieren in hun natuurlijke habitat bewonderen en vastleggen. Met een beetje geluk kun je prachtige foto's maken van de kudde bizons terwijl ze rustig grazen of door het weelderige landschap trekken.
woensdag 18 december 2024
donderdag 19 december 2024
Hutfotografie
We gaan naar een andere fotografiehut voor adembenemende momenten met arenden en andere majestueuze roofvogels. De mysterieuze omgeving van het woud biedt een verscheidenheid aan fotomogelijkheden, waardoor elke foto uniek wordt.
donderdag 19 december 2024
vrijdag 20 december 2024
Bizonsafari
Dag 5 staat weer in teken van een bizonsafari: een andere kans om deze fascinerende dieren te observeren en vast te leggen. Elke ontmoeting met de bizons biedt nieuwe fotografische mogelijkheden, en je zult versteld staan van hun indrukwekkende verschijning te midden van de natuurlijke pracht van Białowieża.
vrijdag 20 december 2024
zaterdag 21 december
Wandelen in het oerbos
Tijdens dag 6 gaan we op een ontspannen wandeling door het beschermde deel van het woud van Białowieża. Geniet van de serene atmosfeer, observeer het unieke ecosysteem en neem de tijd om de schoonheid van de natuur vast te leggen tijdens deze afsluitende dag van jouw onvergetelijke reis door Polen.
zaterdag 21 december
zondag 22 december 2024
Naar huis
Vandaag keren we terug naar huis. Reflecteer over de onvergetelijke momenten die je hebt vastgelegd tijdens deze reis naar Polen. De beelden van majestueuze roofvogels, imposante bizons en de ongerepte natuur zullen nog lang nazinderen.
zondag 22 december 2024

Download de brochure

planeet appelmoes-14
Inclusief
Exclusief
Waarom december?

Hoewel winters moeilijk te voorspellen zijn, wordt in december het woud bedekt met een laagje sneeuw, waardoor een betoverend winterlandschap ontstaat. De met sneeuw bedekte bomen en paden creëren een sprookjesachtige sfeer die perfect is voor het maken van adembenemende winterse foto's.

December kan een periode zijn waarin de bizons zich dichter bij voederplaatsen begeven, wat de kans vergroot om deze majestueuze dieren van dichtbij te fotograferen. De sneeuw kan ook een visueel interessant element toevoegen aan de foto's van de bizons.

December is ook een uitstekende tijd om arenden te fotograferen. De kale bomen maken het gemakkelijker om roofvogels, waaronder arenden, te spotten en vast te leggen terwijl ze majestueus door de winterse lucht zweven. De contrasten tussen de besneeuwde omgeving en de krachtige vleugels van de arenden leveren adembenemende foto's op.
Is deze reis iets voor jou?
Welk materiaal neem ik mee?
  • Een telelens met een brandpuntsafstand van minimaal 200 mm is essentieel voor het vastleggen van wilde dieren op afstand. Overweeg zelfs een telelens van 400 mm of meer voor close-upopnamen.
  • Extra geheugenkaarten en voldoende opslagruimte, omdat je veel foto’s zult maken.
  • Extra accu’s en een oplader, vooral als je langere tijd buiten bent zonder toegang tot elektriciteit.
  • Warme kledij die je in lagen kan aandoen
  • Stevige, waterdichte schoenen
  • Pantoffels voor in de fotografiehutten
  • Hoofdlamp
Accommodatie

Gedurende de gehele week zullen we genieten van ons verblijf in hetzelfde hotel, van waar we dagelijks naar verschillende fotografiehutten zullen reizen en spannende bizonsafari’s zullen maken. De prijs voor dit avontuur is berekend op basis van een standaard tweepersoonskamer. Voor diegenen die de voorkeur geven aan een meer persoonlijke ruimte, is er de mogelijkheid om te kiezen voor een eenpersoonskamer, tegen een kleine meerprijs van slechts 25 euro per dag. Deze eenpersoonskameroptie biedt een exclusieve ruimte voor ontspanning na een dag vol opwinding en ontdekkingen.

LeeftijdGeslachtNationaliteit