planeet appelmoes-25
Fotografiecursus
1 inschrijving

45 euro korting

Voor de eerste 3 inschrijvingen. Wees er dus snel bij.

Fotografiecursus Ardennen

Deze 3 daagse fotografiecursus is bedoeld voor iedereen die graag wil werken aan zijn of haar fotografie skills. Wil je starten met fotografie maar komen de technische termen je de oren uit? Of ben je al even bezig met jouw camera en wil je graag nog bijleren? Dan is deze cursus zeker iets voor jou. We gaan op een praktische manier aan de slag met de basisbegrippen van fotografie in een super mooie omgeving.

Programma

De volgende onderwerpen zullen of kunnen aan bod komen. Na jouw inschrijving ontvang je een gedetailleerd programma. Naar gelang jouw niveau, kan de cursusinhoud ter plaatse afgestemd worden op jouw wensen en ideeën.

Al die knopjes
Jouw camera
Nog niet helemaal mee met al de mogelijkheden van jouw camera? Geen probleem: we nemen de belangrijkste instellingen onder de loep en bekijken samen hoe die nuttig kunnen zijn voor jou.
Al die knopjes
De watte?
De belichtingsdriehoek
Sluitertijd, diafragma en ISO. We geven jou inzicht in hoe deze drie aspecten van fotografie constant op elkaar afgestemd zijn en hoe ze jouw foto's kunnen beïnvloeden.
De watte?
Lightroom
Nabewerking
Nabewerking is een zeer belangrijke stap om tot mooie, sprekende beelden te komen. We geven jou praktische en nuttige handvaten mee voor jouw workflow in Lightroom.
Lightroom
De bossen van La Roche
Op pad
We trekken er op uit om alles in praktijk om te zetten. We gaan aan de slag met jouw vragen en wensen in verschillende settings.
De bossen van La Roche
Inclusief
Exclusief
Gelegen nabij la Baraque de Fraiture, één van de hoogste punten in België, bevindt Het Avonturenhuis zich in het pittoreske dorpje Bérismenil. Deze locatie is omringd door een indrukwekkend landschap, met in de nabijheid le Hérou, een groots rotsmassief waar de rivier de Ourthe zich een weg door baant. Grenzend aan het uitgestrekte Bois Saint-Jean, biedt de omgeving van Het Avonturenhuis volop mogelijkheden voor wandelen en fotografie. Het is een ideale locatie voor natuurliefhebbers.
Het Avonturenhuis zelf is een voormalige hoeve die door Habbekrats vzw is verbouwd tot een comfortabel en ecologisch verblijf dat plaats biedt aan 50 personen in 4 slaapkamers.
De authentieke elementen van de hoeve zijn bewaard gebleven, waarbij veel gebruik is gemaakt van steen en hout, wat bijdraagt aan de kenmerkende Ardennen-sfeer. Ondanks zijn grote omvang is het huis warm en gezellig ingericht, en creëert het een huiselijke sfeer. De geuren uit de keuken en het knapperen van het open haardvuur dragen bij aan deze sfeer.
Is deze reis iets voor jou?
Welk materiaal neem ik mee?

Deze cursus is niet gericht op een specifieke niche binnen de fotografie dus je kan meenemen wat je wil. Uiteraard is een camera (spiegelreflex of systeemcamera) absoluut nodig. Hieronder een aantal voorbeelden van handig materiaal.

  • Allround lens van 18 mm tot 105 mm (reislens): handig voor situaties waarin je snel van brandpuntsafstand wilt wisselen. Geschikt voor dagelijkse fotografie, reisfoto’s en veelzijdige toepassingen.
  • Lens met vast brandpunt: ideaal voor portretfotografie en situaties met weinig licht. Biedt vaak een uitstekende beeldkwaliteit en een mooie onscherpe achtergrond (bokeh).
  • Ledpaneel(tje): ideaal voor het verlichten van onderwerpen bij weinig licht of tijdens schemering. Kan ook worden gebruikt voor portretfotografie om extra lichtbronnen te creëren.
  • Statief: essentieel voor langere belichtingstijden, zoals bij nachtfotografie of landschapsfotografie. Zorgt voor stabiliteit en maakt het mogelijk om scherpe beelden vast te leggen.
  • Breedhoeklens: perfect voor landschapsfotografie, architectuur en groepsfoto’s. Biedt een breder gezichtsveld en legt meer van de omgeving vast.
  • Draagriem: verlicht de belasting van het dragen van de camera gedurende langere periodes. Zorgt voor gemakkelijke toegang tot de camera en voorkomt vermoeidheid tijdens het dragen.
  • Voldoende geheugenkaartjes en accu’s.

14-16 juni

18-20 oktober

LeeftijdGeslachtNationaliteit