planeet appelmoes-25
Gran Avontuur

Gran Avontuur

Verlies jezelf in de majestueuze schoonheid van Gran Paradiso, het oudste nationaal park van Italië, waar de Alpen hun meest indrukwekkende gezicht tonen. Deze reis nodigt je uit voor een onvergetelijk avontuur in de bergen, waar de lucht fris is en de panorama's adembenemend zijn. Bereid je voor op een droomervaring, want we gaan op zoek naar de koningen van de rotsen: de imposante ibexen en sierlijke gemzen. Ontdek de pure wildernis en laat je betoveren door de ongerepte natuur van Gran Paradiso.

Hoogtepunten

PLANEET APPELMOES avontuurlijke fotografiereizen-70
Majestueuse ibexen
Gran Paradiso-37
Nieuwsgierige gemzen
Italië-12
Verlaten berglandschappen
Italië-9
Snow shoe hike

Reisschema

Dit reisschema is opgesteld met zorg en aandacht, rekening houdend met diverse interesses en behoeften. We streven ernaar een flexibele reiservaring te bieden die aangepast kan worden aan de individuele wensen van de deelnemers.

dag 1
Hallo Gran Paradiso
We beginnen onze reis naar Gran Paradiso met de minibus vanuit Gent. Eenmaal aangekomen, checken we in bij onze accommodatie en verkennen we de directe omgeving om te ontspannen na de reis.
dag 1
Dag 2 en 3
De bergen in
De volgende twee dagen zijn gewijd aan het fotograferen van ibexen en gemzen in hun natuurlijke habitat. We vertrekken vroeg in de ochtend, profiteren van de zachtere ochtend- en avondverlichting, en observeren het gedrag van deze majestueuze dieren.
Dag 2 en 3
dag 4
Snow shoe hike
Op de vierde dag maken we een avontuurlijke snow shoe hike in een afgelegen berglandschap. We genieten van de indrukwekkende uitzichten op besneeuwde bergtoppen en bevroren landschappen. We zorgen ervoor voldoende proviand en warme dranken mee te nemen voor deze dag vol ontdekking.
dag 4
dag 5 en 6
Bergen bergen bergen
De volgende twee dagen gaan we opnieuw op pad om ibexen en gemzen te fotograferen, terwijl we ook de nabijgelegen gebieden en dorpen verkennen. We proeven de lokale keuken in authentieke eetgelegenheden en rusten uit tussen de fotografiemomenten.
dag 5 en 6
dag 7
Naar huis
Na het uitchecken bij onze accommodatie keren we terug naar Gent met de minibus, reflecterend op de onvergetelijke ervaringen en de prachtige herinneringen die we hebben verzameld tijdens onze reis naar Gran Paradiso.
dag 7
Inclusief
Exclusief
Waarom december?

Tijdens de winter is het landschap iin Gran Paradiso bedekt met een laagje sneeuw, wat een schilderachtig decor creëert voor foto's. De witte, ongerepte sneeuw dient als een prachtig contrast met de donkere vacht van de ibexen en gemzen. Dit levert vaak adembenemende en visueel boeiende foto's op.

In de winter concentreren de dieren zich vaak op lagere hoogtes, waar voedsel gemakkelijker te vinden is. Dit maakt ze over het algemeen toegankelijker en gemakkelijker te spotten. De kans om deze majestueuze dieren te observeren en vast te leggen is dus groter in vergelijking met andere seizoenen.

Tijdens de wintermaanden vertonen ibexen en gemzen vaak uniek gedrag, zoals het afdalen naar lagere gebieden in zoektocht naar voedsel of het tonen van meer sociale interactie. Het vastleggen van deze specifieke kenmerken voegt een extra dimensie toe aan je foto's en vertelt het verhaal van hoe deze dieren zich aanpassen aan de winterse omstandigheden.
Is deze reis iets voor jou?
Welk materiaal neem ik mee?
  • Een telelens met een brandpuntsafstand van minimaal 200 mm is essentieel voor het vastleggen van wilde dieren op afstand. Overweeg zelfs een telelens van 400 mm of meer voor close-upopnamen.
  • Extra geheugenkaarten en voldoende opslagruimte, omdat je veel foto’s zult maken.
  • Extra accu’s en een oplader, vooral als je langere tijd buiten bent zonder toegang tot elektriciteit.
  • Warme kledij die je in lagen kan aandoen
  • Stevige, waterdichte schoenen
  • Hoofdlamp
LeeftijdGeslachtNationaliteit