planeet appelmoes-25
Jambo Kenia

Jambo Kenia

Deze 13-daagse fotosafari naar Kenia is een unieke kans om de adembenemende schoonheid van de wilde dieren en natuur van dit prachtige land te ervaren. Deze exclusieve reis is volledig toegewijd aan het verkennen van Kenia's rijke biodiversiteit: van majestueuze leeuwen tot elegante giraffen en zeldzame vogelsoorten. Onder begeleiding van ervaren gidsen zul je de meest iconische wildreservaten verkennen, waaronder de beroemde Masai Mara, en de natuur vastleggen op zijn meest spectaculaire momenten. Bereid je voor op onvergetelijke ontmoetingen met wilde dieren in hun natuurlijke habitat en het vastleggen van de magie van de Afrikaanse wildernis door je lens.

Hoogtepunten

PLANEET APPELMOES avontuurlijke fotografiereizen-96
Spot "De big 5"
PLANEET APPELMOES avontuurlijke fotografiereizen-90
Zonsondergangen op de savanne
PLANEET APPELMOES fotografiereizen-106
Enorme diversiteit aan dieren
PLANEET APPELMOES avontuurlijke fotografiereizen-105
Grootste dierenmigratie ter wereld

Reisschema

Dit reisschema is opgesteld met zorg en aandacht, rekening houdend met diverse interesses en behoeften. We streven ernaar een flexibele reiservaring te bieden die aangepast kan worden aan de individuele wensen van de deelnemers.

Samburu
Hallo Kenia
In Samburu markeren droge rivierbeddingen, doornig struikgewas en ruige heuvels de omgeving. Hier bevinden zich zeldzame endemische soorten, waaronder de elegante Grevy's zebra en de sierlijke reticulated giraffe. Samburu biedt fotogenieke mogelijkheden op elke hoek, waar natuurlijke elementen en unieke fauna samenkomen. Het spel van licht en schaduw op ruige heuvels creëert een dramatisch decor voor het vastleggen van de wilde natuur.
Samburu
Solio
Van het gebaande pad
Het afgelegen Solio, een bestemming die slechts door weinig toeristen ontdekt wordt, heeft een goede reputatie vanwege haar indrukwekkende neushoornpopulatie. Hier hebben we een exclusieve kans om deze majestueuze dieren niet alleen te observeren, maar ook vast te leggen in hun ongerepte, natuurlijke omgeving. Dit unieke aanbod belooft een fotografische ervaring die uitstijgt boven de gebruikelijke reisbestemmingen, waar je de kans krijgt om neushoorns vast te leggen zonder de hinderlijke aanwezigheid van massatoerisme.
Solio
Masaai Maa
Miauwkes
In de iconische Masaai Mara gaan we op pad door uitgestrekte vlaktes, waar adembenemende zonsop- en ondergangen het decor vormen. Hier delen we het leefgebied met een indrukwekkende populatie wilde dieren, en in het bijzonder, met de majestueuze leeuwen als de koningen van deze wildernis. Je zal merken dat de adrenaline door jouw lijf giert als je voor het eerst zo'n grote kat in het wild ziet, laat staan er een mooie foto van kan maken.
Masaai Maa
Amboseli
BFG's
Amboseli, met de majestueuze Kilimanjaro op de achtergrond, staat bekend om zijn grote kuddes olifanten en betoverende moerassen. Hier leggen we de nadruk op het vastleggen van de grootsheid van deze imposante dieren in hun natuurlijke habitat en banen we ons een weg door het indrukwekkende en afwisselende landschap.
Amboseli
Inclusief
Exclusief
Vluchten
Bij het boeken van jouw vluchten is het belangrijk om te weten dat de reis start op 14/10 om 06u00 en eindigt om (ongeveer) 18u00 op 27/10 aan Jomo Kenyatta International Airport.
We kunnen jou de volgende vluchten aanraden:
Heen: Brussel - Nairobi op 13/10 om 16u15 met Egyptair, aankomst op 14/10 om 03u55 +1 in Nairobi.
Terug: Nairobi - Brussel op 28/10 om 04u50 met Egyptair.

Bij Joker boek je voordelige vliegtickets. Dankzij onderhandelingen met luchtvaartmaatschappijen kunnen ze je straffe vluchtpromoties aanbieden.
Reispas
Vraag een internationaal paspoort aan als je er nog geen hebt. Het paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn vanaf het moment van reizen.
Visum / ETA
Vanaf 1 januari 2024 heb je geen visum nodig voor Kenia. Wel moet je je van tevoren registreren via voor een Electronic Travel Authorisation (ETA). Dit kan via de knop hieronder. Doe dit minimaal 2 weken tot een maand van tevoren. Je krijgt doorgaans na 3 dagen antwoord. Je hebt hiervoor nodig: een geldig paspoort met tenminste 1 lege pagina, een selfie of pasfoto, contactinformatie, vluchtgegevens, reisgegevens/ boekings bevestiging, credit card of apple pay.
Kopies
Vergemakkelijk je reis door een kopie van je paspoort en verzekeringsdocumenten te maken en deze naar jezelf te e-mailen. Dit kan van pas komen als er zich onderweg iets voordoet.
Verzekeringen
Zorg ervoor dat je reis- en annuleringsverzekering op punt staat. Het is sterk aanbevolen om een reisverzekering af te sluiten.
Vaccinaties
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Kenia aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en een gele koorts inenting. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Kenia. Het is ook altijd handig om een bewijs van jouw vaccinaties (geel boekje) bij te hebben.
Gezondheid: malaria
In het hele land bestaat een aanzienlijk risico op malaria, en het is essentieel dat je voorzorgsmaatregelen neemt:
-draag kleding die armen, benen en voeten bedekt
- gebruik insectenwerende middelen op alle onbedekte lichaamsdelen.
- Neem malariatabletten in tijdens je reis.
Neem muggenwerende maatregelen van schemering tot ochtend.
Als je een verhoogd risico loopt, overweeg dan preventieve malariatabletten in te nemen of neem een noodbehandeling mee op reis (raadpleeg altijd eerst je arts hierover).
Bankkaart
Activeer je bankkaart en Mastercard/Visa voor gebruik buiten Europa. Dit kan door contact op te nemen met de bank of via de app van jouw bank.
Waarom juni?

Juni valt buiten het hoogseizoen in Kenia, wat betekent dat er minder toeristen zijn. Dit biedt ons de kans om dieren in alle rust te observeren en vast te leggen zonder veel drukte en verstoring.

Juni valt tijdens het regenseizoen in Kenia, wat betekent dat het landschap groen en weelderig is. Dit zorgt voor prachtige composities met wilde dieren tegen een weelderige achtergrond. Houd er rekening mee dat het weer in juni gematigd kan zijn, met af en toe regenbuien. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op deze weersomstandigheden tijdens je fotosafari.

Veel dieren krijgen hun jongen in de maanden voorafgaand aan juni. Dit betekent dat juni een goede tijd is om babydieren, zoals leeuwenwelpen, olifantenkalfjes en giraffenjongen, te fotograferen terwijl ze leren en spelen onder het waakzame oog van hun ouders.
Is deze reis iets voor jou?
Welk materiaal neem ik mee?
  • Een telelens met een brandpuntsafstand van minimaal 200 mm is essentieel voor het vastleggen van wilde dieren op afstand. Overweeg zelfs een telelens van 400 mm of meer voor close-upopnamen.
  • Extra geheugenkaarten en voldoende opslagruimte, omdat je veel foto’s zult maken.
  • Extra accu’s en een oplader, vooral als je langere tijd buiten bent zonder toegang tot elektriciteit.
  • Iets om je camera af te dekken tegen het stof.
  • Zonnebrand 
  • Kledij die je in lagen kan aandoen
  • Verrekijker
LeeftijdGeslachtNationaliteit