planeet appelmoes-25
Jungle avontuur
Gegarandeerd vertrek
4 inschrijvingen

Jungle avontuur

Costa Rica is een ideaal land voor echte avonturiers! Ongeveer een kwart van dit land bestaat uit onaangetast, beschermd regenwoud. We wandelen over hangbruggen hoog boven de boomtoppen, raften over rivieren, slingeren tussen de boomtoppen door, varen door moerassen, spotten vogels en dieren en genieten van prachtige zonsondergangen. Het avontuurlijk gehalte van deze reis wordt voor een groot deel bepaalt door ons vervoer en verblijf: 4x4 wagens met daktent. Kamperen in Costa Rica is voor ons een geweldige manier om afgelegen plaatsen te bereiken en de fascinerende nacht en vroege ochtenduren in de tropische bossen te ervaren.

Authentieke ervaring

Verhalende fotografie, avontuur en flexibiliteit zorgen voor een rijke en meeslepende en authentieke reiservaring.

Verhalende fotografie
0%
Avontuur
0%
Flexibiliteit
0%

Meer dan fotografie alleen

Hoewel verhalende fotografie de hoofdfocus is van deze reis, zijn er ook nog andere elementen die meespelen in de totaalbelevenis.

Cultuur
0%
Natuur
0%
Conditie
0%

Online infomoment

26 maart om 20u00

Een online infomoment waarop we tijd maken om de reis te overlopen en vragen te beantwoorden.

Hoogtepunten

CostaRica-22
Prachtige vogels
CostaRica-2-2
Dichte jungle
CostaRica-3-2
Cruizen met 4x4's
CostaRica-1-2
Zwemmen in watervallen en ander avontuur

Reisschema

Dit reisschema is opgesteld met zorg en aandacht, rekening houdend met diverse interesses en behoeften. We streven ernaar een flexibele reiservaring te bieden die aangepast kan worden aan de individuele wensen van de deelnemers.

Alajuela
Hallo Costa Rica
Na een lange vlucht arriveren we eindelijk in Costa Rica. We gaan direct door naar Alajuela, vlakbij San José, waar we even de tijd nemen om te ontspannen. We zullen hier één nacht verblijven voordat we de volgende dag aan ons avontuur beginnen.
Alajuela
Turrrialba
Rivier van vuur
Vandaag reizen we naar Turrialba, wat ‘rivier van vuur’ betekent in de Huetar-taal. De rivieren in dit gebied staan bekend om hun wilde wateren; het is een uitstekende plek om te raften en zelfs 's werelds beste kajakkers komen hier trainen. Als alternatieven zijn er mogelijkheden voor wandelen, paardrijden, mountainbiken of het maken van een canyoningtour. Indien we ervoor kiezen om het wat rustiger aan te doen, zij er ook mogelijkheden om de vulkaan Irazu of de Orosi vallei te bezoeken, beide zeer de moeite waard!
Turrrialba
La Fortuna
Vulkanen
La Fortuna staat bekend om de imposante Arenal vulkaan. Dit is een toeristische hotspot van Costa Rica en dat is te begrijpen. Wij laten het massatoerisme echter voor wat het is en nemen je mee op echte avonturen waar je nog lang van zal nagenieten. In de omgeving van La Fortuna is veel te zien en te doen: watervallen ontdekken, jungleavonturen beleven, wilde dieren spotten en nog veel meer. Kortom: we zullen zeker niet stilzitten.
La Fortuna
Regio Bijagua
Moerassen enzo
Na La Fortuna gaan we verder naar de Regio rond Bijagua waar we onder andere Caño Negro zullen verkennen. Dit is een verborgen juweeltje dat bekend staat om zijn weelderige moerassen en ongerepte natuur. We zullen het water opgaan en de moerassen verkennen op zoek naar exotische vogels, nieuwsgierige apen en mysterieuze kaaimannen die in de schaduw van de vegetatie loeren. Daarnaast zijn er nog vele andere zaken te zien in de buurt zoals Rio Celeste en Tenorio Volcano National Park. We zullen ons zeker net vervelen.
Regio Bijagua
Omgeving Monte Verde
Nevelwoud
Vanuit Bijagua zetten we onze reis voort naar de omgeving van Monte Verde waar het avontuur doorgaat te midden van het betoverende nevelwoud. Hier zullen we onze grenzen verleggen terwijl we over de boomtoppen zweven tijdens een opwindende zipline-ervaring en wandelen door weelderige junglepaden die wemelen van het leven.
Omgeving Monte Verde
Uvita
Strandpauze
Onze reis neemt even een ontspannen wending wanneer we stoppen bij het prachtige strand van Uvita, waar we kunnen genieten van de zon, het zand en de verfrissende golven voordat we ons avontuur voortzetten.
Uvita
Corcovado
Jungle Jungle Jungle
Last but not least, brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Corcovado National Park, een van de meest biodiverse plekken op aarde. Hier zullen we ons onderdompelen in de ongerepte wildernis tijdens een tweedaagse hike, waarbij we worden omringd door een overvloed aan wilde dieren en adembenemende landschappen. We maken de lus compleet en sluiten af waar we begonnen zijn: in Alajuela.
Corcovado

Download de brochure

planeet appelmoes-14
Inclusief
Exclusief
Vervoer

Met speciaal uitgeruste 4×4 auto’s kunnen we op eigen tempo en op de meest afgelegen plekken van Costa Rica komen. De combinatie van een 4×4 wagen en een daktent biedt ons de mogelijkheid om in alle comfort te reizen en te verblijven, terwijl we toch dicht bij de natuur blijven.

Of we nu door de dichte jungle willen rijden of diep het bergachtige binnenland willen verkennen, de 4×4 wagens zullen ons overal brengen waar we maar willen gaan.

Met de flexibiliteit van onze eigen voertuigen kunnen we stoppen waar we maar willen om te genieten van adembenemende uitzichten, spontane ontmoetingen met de lokale bevolking te hebben en onontdekte plekjes te verkennen die niet op de toeristische kaart staan.

Na een dag vol avontuur kunnen we ’s nachts ontspannen en tot rust komen in de daktenten, hoog boven de grond, omringd door de geluiden van de natuur. 

Verblijf

We verblijven vooral in ons eigen vervoer: de daktenten.

Deze daktenten bieden een comfortabele en avontuurlijke slaapervaring, waarbij we hoog boven de grond slapen en worden omringd door de geluiden van de natuur.

Om ervoor te zorgen dat elke deelnemer van de nodige comfort wordt voorzien, kunnen we ook extra grondtenten meenemen. We streven ernaar om aan de behoeften en voorkeuren van elke deelnemer te voldoen, zodat iedereen van de reis kan genieten op zijn of haar eigen manier.

Op een aantal nachten ruilen we onze tentzijlen in voor stenen muren en overnachten we in lokale hotels of hostels.

Reispas
Vraag een internationaal paspoort aan als je er nog geen hebt. Het paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn vanaf het moment van reizen.
Visum
Voor een verblijf korter dan 90 dagen heb je geen visum nodig in Costa Rica.
Rijbewijs
In Costa Rica heb je alleen een geldig rijbewijs nodig om een auto te mogen besturen. Een internationaal rijbewijs is niet vereist.
Vaccinaties
Hepatitis A-vaccinatie is aanbevolen voor alle reizigers.
Kopies
Vergemakkelijk je reis door een kopie van je paspoort en verzekeringsdocumenten te maken en deze naar jezelf te e-mailen. Dit kan van pas komen als er zich onderweg iets voordoet.
Verzekeringen
Zorg ervoor dat je reis- en annuleringsverzekering op punt staat. Het is sterk aanbevolen om een reisverzekering af te sluiten.
Bankkaart
Activeer je bankkaart en Mastercard/Visa voor gebruik buiten Europa. Dit kan door contact op te nemen met de bank of via de app van jouw bank.
Waarom maart?

Eind maart valt samen met het droge seizoen in Costa Rica, waardoor het weer ideaal is voor avontuurlijke activiteiten. Met over het algemeen zonnige dagen en minder kans op regen, kunnen we optimaal genieten van het verkennen van de prachtige natuurlijke landschappen, van dichte regenwouden tot prachtige stranden.

Aan het einde van maart begint het hoogseizoen in Costa Rica af te nemen, wat betekent dat we kunnen genieten van minder drukte op toeristische plekken en meer ruimte hebben om de natuur in alle rust te verkennen. Dit biedt de mogelijkheid voor een meer authentieke en ontspannen reiservaring.

Eind maart is een uitstekende tijd om wilde dieren te spotten in Costa Rica. Met het droge seizoen komen dieren vaak tevoorschijn bij waterbronnen, waardoor we meer kans hebben om kleurrijke vogels, nieuwsgierige apen, en andere inheemse diersoorten te zien tijdens onze avontuurlijke reis.
Is deze reis iets voor jou?
LeeftijdGeslachtNationaliteit