planeet appelmoes-25
Magnifiek Myanmar

Sinds de militaire staatsgreep is de veiligheidssituatie in Myanmar instabiel.

Momenteel organiseren we dus jammer genoeg geen reizen naar Myanmar. Zodra het reisadvies verandert, zijn we er als eerste bij om een reis naar dit prachtige land aan te bieden. Op deze pagina kan je alvast ontdekken hoe die reis er ongeveer zou uitzien. Laat je gegevens achter om op de hoogte gehouden te worden.

Magnifiek Myamar

Myanmar: een schitterend land doordrenkt met een betoverende mix van culturen en landschappen. We laten ons meevoeren door de rijke geschiedenis en culturele lagen die elke hoek van dit prachtige land doordringen. Van de bedrijvige straten van Yangon, waar de kleuren en geluiden de ziel van de stad vormen, langs het adembenemende Bagan, tot de zonovergoten stranden van Ngapali, elke plaats dient als een bladzijde in het boeiende verhaal van Myanmar. Deze reis is meer dan een eenvoudige tocht langs geografische hoogtepunten. In plaats van simpelweg te kijken, dompelen we onszelf volledig onder in de ervaring.

Hoogtepunten

Myanmar-23
Tempels van Bagan
Magnifiek Myanmar
Balonvaart over Bagan
PLANEET APPELMOES-15
Authentieke cultuur
Magnifiek Myanmar
Prachtige landschappen

Reisschema

Dit reisschema is opgesteld met zorg en aandacht, rekening houdend met diverse interesses en behoeften. We streven ernaar een flexibele reiservaring te bieden die aangepast kan worden aan de individuele wensen van de deelnemers.

dag 1 en 2
Hallo Myanmar
Bij het aanvangen van ons avontuur laten we ons onderdompelen in de energie van Yangon. Op de levendige straten en markten ademen we de kleurrijke chaos van het dagelijks leven in. We kijken onze ogen uit, terwijl we de lokale eetstalletjes en de majestueuze Shwedagon Pagoda ontdekken bij de betoverende zonsondergang.
dag 1 en 2
dag 3, 4 en 5
Hpa-An
Dit is werkelijk een ongeziene plaats. Overal zijn de mensen super vriendelijk en gastvrij. We verkennen de lokale tempels en ervaren hoe levendig de cultuur in Myanmar is.
dag 3, 4 en 5
dag 6 en 7
Mandalay
Gelegen aan de oevers van de Ayeyarwady-rivier, is Mandalay de op een na grootste stad van het land en vormt het een belangrijk centrum van Boeddhistische tradities. De ambachtelijke wijken van Mandalay, zoals Zay Cho Market, onthullen de handvaardigheid van lokale ambachtslieden. Hier kun je getuige zijn van het creëren van zijden weefsels, prachtig houtsnijwerk en intrigerend goudsmeedwerk.
dag 6 en 7
Dag 8, 9 en 10
Van Kalaw naar Inle lake
De trek is doordrenkt van prachtige vergezichten, waar elke heuveltop en elke vallei een nieuw schilderachtig panorama onthult. Het landschap verandert voortdurend, variërend van glooiende heuvels bedekt met theevelden tot weelderige bossen en bergachtige paden. Onderweg overnachten we in lokale dorpen, waar eenvoudige accommodaties en smakelijke lokale gerechten zorgen voor een authentieke ervaring. De avonden bij het kampvuur bieden de gelegenheid om verhalen te delen met medereizigers en de lokale bevolking, wat een verbindend element toevoegt aan de reis.
Dag 8, 9 en 10
Dag 11
Inle lake
Inle Lake, gelegen in het schilderachtige Shan State van Myanmar, is een betoverend stukje paradijs omringd door weelderige groene heuvels en traditionele dorpjes. Dit uitgestrekte zoetwatermeer staat bekend om zijn unieke levensstijl, adembenemende landschappen en authentieke cultuur. Je zal ogen en gigabytes te kort hebben om alles in je op te nemen.
Dag 11
dag 12, 13 en 14
Bagan
Bagan, een archeologische schat in het hart van Myanmar, betovert bezoekers met zijn uitgestrekte vlakte bezaaid met duizenden oude tempels en stoepa's. De skyline wordt gedomineerd door pagodes die oprijzen tegen de achtergrond van een betoverend landschap, waardoor Bagan een van de meest iconische en spirituele bestemmingen van het land is. Dit is werkelijk het hoogtepunt van de reis. We verkennen Bagan op eigen temp, per fiets of elektrische scooter en sluiten af met een adembenemende ballonvaart boven de tempels.
dag 12, 13 en 14
dag 15 en 16
Ngapali
Ngapali Beach, gelegen aan de westkust van Myanmar aan de Golf van Bengalen, is een idyllisch toevluchtsoord dat bekend staat om zijn ongerepte schoonheid en ontspannen sfeer. Met poederachtig wit zand, glinsterende turquoise wateren en schaduwrijke palmbomen biedt Ngapali Beach een perfecte setting voor rust.
dag 15 en 16
Dag 17
Naar huis
Het is jammer genoeg tijd om naar huis te gaan.
Dag 17
Inclusief
Exclusief
Waarom januari?

In januari vindt het Ananda Festival plaats in Bagan, waar het beroemde Ananda-tempelcomplex het middelpunt is van kleurrijke festiviteiten. Het festival markeert de verjaardag van de tempel en trekt pelgrims en bezoekers van over de hele wereld aan. Tijdens deze periode wordt de omgeving van de Ananda-tempel levendig met marktkramen, traditionele ambachtelijke tentoonstellingen en culturele voorstellingen.

Januari markeert het hoogtepunt van het droge seizoen in Myanmar. Gedurende deze maand is het weer over het algemeen mild en aangenaam, met koelere temperaturen en weinig neerslag. Dit maakt het een ideale tijd om historische bezienswaardigheden te verkennen, trektochten te maken of te genieten van de natuurlijke schoonheid van het land.

Hoewel januari een populaire maand is voor toeristen vanwege het aangename weer, is het over het algemeen minder druk dan de piekmaanden van het hoogseizoen. Hierdoor kunnen we genieten van bezienswaardigheden en activiteiten met minder drukte, waardoor we een meer ontspannen en authentieke ervaring hebben.
Is deze reis iets voor jou?
Welk materiaal neem ik mee?
  • Extra geheugenkaarten en voldoende opslagruimte, omdat je veel foto’s zult maken.
  • Extra accu’s en een oplader, vooral als je langere tijd buiten bent zonder toegang tot elektriciteit.
LeeftijdGeslachtNationaliteit