planeet appelmoes-25
Namibië 4x4

100 euro korting

Voor de eerste 3 inschrijvingen. Wees er dus snel bij.

Namibië 4x4

Van uitgestrekte vlaktes vol goudkleurige savanne tot adembenemende landschappen omgeven door rotspartijen, rode zandduinen en ruige gebergten: Namibië is een paradijs voor avonturiers. In het zuiden overvalt je het gevoel de enige persoon op aarde te zijn. Kilometerslang kom je geen auto tegen, waardoor je magische uitzichten helemaal voor jezelf hebt. Nou ja, bijna helemaal alleen, want tijdens deze reis ontmoeten we heel wat wildlife. Het groene noorden biedt een compleet andere ervaring, vooral in Etosha Nationaal Park, dat bekend staat om zijn overvloed aan wilde dieren. We reizen op de ultieme manier door Namibië: in een 4x4 met daktent.

Online infomoment

27 februari om 20u00

Een online infomoment via Zoom waarop we tijd maken om de reis te overlopen en vragen te beantwoorden.

Reisbegeleiding

Onze reizen worden geleid door ervaren, gemotiveerde mensen die zowel passie hebben voor fotografie als heel wat reisverhalen kunnen vertellen. Beleef onvergetelijke momenten onder deskundige begeleiding.

Deze reis wordt begeleid door Bodien Mol

Hoogtepunten

Namibië 4x4 PLANEET APPELMOES
Wisselende, ruige landschappen
DSC06952
Overnachten onder de sterrenhemel
Namibië 4x4 PLANEET APPELMOES
Rijkdom aan wilde dieren
Namibië 4x4 PLANEET APPELMOES
Offroad met een 4x4 auto

Reisschema

Dit reisschema is opgesteld met zorg en aandacht, rekening houdend met diverse interesses en behoeften. We streven ernaar een flexibele reiservaring te bieden die aangepast kan worden aan de individuele wensen van de deelnemers.

Kalahari woestijn
Hallo Namibië
We ontsnappen aan de stadsdrukte van Windhoek en gaan meteen richting het rode zand van de Kalahari-woestijn. De uitgestrekte vlaktes van dit gebied bieden een overweldigende stilte en vormen de perfecte omgeving om de Melkweg te bewonderen en te fotograferen. Ondanks de periodieke droogte kent de Kalahari ook regenachtige periodes, waardoor gele vlaktes transformeren in weelderige groene landschappen met wildlife, zoals kuddes Oryxen, springbokken, giraffen en katachtigen. Dit is ons ideale moment om onze 4WD-auto grondig te testen en op een zelfgeleide safari te gaan.
Kalahari woestijn
Diepe kloven
Fish River Canyon
Het vlakke landschap evolueert geleidelijk tot een landschap dat doet denken aan het wilde westen. Na het passeren van Keetmanshoop komen de hoogste plateaus van de Fish River Canyon al in zicht. Deze natuurlijke pracht strekt zich maar liefst 165 kilometer uit, waardoor het de op een na langste canyon ter wereld is. Staande bij de rand ervaren we de diepte en zien we de verschillende lagen van bovenaf. Op sommige plaatsen is de kloof 550 meter diep, waar eeuwige schaduw het zonlicht vervangt. Ideale omstandigheden voor landschapsfotografie.
Diepe kloven
Sesriem
Duinen
Het is begrijpelijk waarom dit unieke stukje Namibië zo populair is, want hier symboliseren de rode zandduinen de essentie van het landschap. Voor ons is Big Daddy de ultieme duin om te beklimmen. Na een steile klim worden we beloond met een panoramisch uitzicht over de Sossusvlei, waar we van bovenaf de Dodevlei kunnen aanschouwen. Glijden van Big Daddy brengt ons naar deze immense, uitgedroogde kleivlakte. Klimaatverandering heeft hier extreme droogte veroorzaakt, waardoor enkel de skeletten van bomen overblijven, wat het iconische, mysterieuze beeld creëert waar de Sossusvlei om bekend staat.
Sesriem
Damaraland
Prachtige rotsformaties
Terwijl we door het Tsiseb Conservancy rijden, zien we hoe de eindeloze vlaktes langzaam achter ons verdwijnen en de kracht van de natuur weer terugkeert. We zijn nu aangekomen in Damaraland, een regio die bekend staat om zijn intrigerende rotsformaties en spitse bergen met eeuwenoude rotstekeningen. Hier worden we ook ondergedompeld in een andere cultuur, want we ontmoeten het Damara-volk, met hun Khoisan-taal, beter bekend als kliktaal.
Damaraland
Etosha Nationaal Park
De Big 5
Het grootste wildpark van Namibië, Etosha Nationaal Park. Hier hopen we de Big Five te zien, een onvergetelijk hoogtepunt van onze reis. Een self-drive safari is extra spannend doordat we niet weten wat ons te wachten staat. Zo ontsnappen we aan de drukte en beleven we bijzondere momenten in alle rust. De natuurlijke drinkplaatsen trekken grote kuddes olifanten, giraffen, zebra's, springbokken, oryxen en antilopen aan. En dat is nog niet alles, bijna alle dieren van Namibië lijken hier samen te komen.
Etosha Nationaal Park

Download de brochure

planeet appelmoes-14
Inclusief
Exclusief
Vervoer en verblijf
De robuuste 4x4-voertuigen zijn speciaal ontworpen voor het ruige terrein van Namibië. Met vierwielaandrijving en off-road capaciteiten kunnen verder gaan dan de gebaande paden, waar de ware schoonheid van dit adembenemende land tot leven komt. Van de dieprode duinen van Sossusvlei tot de afgelegen wildernis van Damaraland, deze 4x4's brengen ons overal. De daktent op de 4x4's biedt niet alleen comfort, maar voegt een extra dimensie toe aan jouw reiservaring. Stel je voor dat je 's avonds in slaap valt onder een fonkelende sterrenhemel, omringd door de geluiden van de natuur. De daktent opent de deur naar een intieme connectie met de omgeving, waardoor je elke ochtend ontwaakt te midden van de prachtige landschappen van Namibië. Met een 4x4 en daktent hebben we de vrijheid om ons eigen pad te kiezen. We verlaten de gebaande wegen en volgen onze nieuwsgierigheid naar afgelegen plekken. We geniet van spontane stops om de lokale fauna te bewonderen of om te picknicken met een panoramisch uitzicht. Het avontuur ligt in onze handen, elke bocht brengt een nieuwe ontdekking. Op plaatsen waar niet mogelijk is om onze daktenten op te zetten, slapen we in hotels.
Vluchten
Bij het boeken van jouw vluchten is het belangrijk om te weten dat de reis start op 10 oktober en eindigt op 31 oktober in Windhoek.

Vrijblijvende tip: vanaf dat het reisvertrek gegarandeerd is, kunnen we met alle deelnemers een vlucht afspreken.

Bij Joker boek je voordelige vliegtickets. Dankzij onderhandelingen met luchtvaartmaatschappijen kunnen ze je straffe vluchtpromoties aanbieden.
Reispas
Vraag een internationaal paspoort aan als je er nog geen hebt. Het paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn vanaf het moment van reizen.
Visum
Je hebt geen visum nodig voor een Namibiëvakantie korter dan 90 dagen. Bij de douane krijg je een sticker in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Het paspoort moet voor Namibië ten minste 6 maanden geldig zijn na terugkomst.
Kopies
Vergemakkelijk je reis door een kopie van je paspoort en verzekeringsdocumenten te maken en deze naar jezelf te e-mailen. Dit kan van pas komen als er zich onderweg iets voordoet.
Verzekeringen
Zorg ervoor dat je reis- en annuleringsverzekering op punt staat. Het is sterk aanbevolen om een reisverzekering af te sluiten.
Vaccinaties
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Namibië aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Namibië. Het is ook altijd handig om een bewijs van jouw vaccinaties (geel boekje) bij te hebben.
Gezondheid: malaria
Het malariarisico is hoog in het noorden en het noordoosten van het land in de provincies Zambezi/ Caprivistrook, Oost- en West- Kavango, Ohangwena tijdens heel het jaar. We raden muggenwerende maatregelen aan van de schemer tot de ochtend.
Bankkaart
Activeer je bankkaart en Mastercard/Visa voor gebruik buiten Europa. Dit kan door contact op te nemen met de bank of via de app van jouw bank.
Waarom oktober?

Begin oktober is een ideale periode om naar Namibië te reizen vanwege het aangename weer. Het is de lente in Namibië, met milde temperaturen overdag en koelere nachten. De landschappen beginnen te bloeien na de winter, waardoor de natuur tot leven komt. De vegetatie is nog niet overmatig gegroeid, wat het gemakkelijker maakt om dieren te spotten en foto's te maken van de indrukwekkende landschappen.

In oktober komt het wildlife in Namibië vaak tevoorschijn, omdat de dieren actiever worden na de koelere wintermaanden. Het is een uitstekende tijd voor safari's, vooral in nationale parken zoals Etosha, waar je een overvloed aan wilde dieren kunt zien die zich verzamelen rond waterbronnen. Daarnaast is oktober ook een goede maand voor vogelliefhebbers, omdat veel trekvogels terugkeren naar het gebied.
Is deze reis iets voor jou?
LeeftijdGeslachtNationaliteit