planeet appelmoes-25
planeet appelmoes-28
logo wit afkorting en voluit
Offroad Kirgizië
Reispartner
De Verdwaalde Jongens

De samenwerking met De Verdwaalde Jongens is ontstaan uit een gedeelde passie voor avontuur, waarbij hun ongedwongen liefde voor het leven perfect aansluit bij onze visie. Deze reisorganisatie is voortgekomen uit een spontane liefde voor het losbreken van de dagelijkse sleur en het omarmen van avontuurlijke roadtrips met vrienden.

Offroad Kirgizië

Stap aan boord van sfeervolle oude busjes en verken het ruige Kirgizië. Kronkelende wegen onthullen de erfenis van het Sovjetrijk, met imposante gebouwen die getuigen van een tijd van macht en ideologie. Fotografeer de imposante Sovjet-architectuur te midden van adembenemende natuurlijke decors, waar statige overheidsgebouwen contrasteren met de uitgestrekte, ongerepte landschappen. Ontmoet de lokale bevolking, ervaar hun gastvrijheid en leer over eeuwenoude tradities. Proef de lokale keuken en ontdek de rijke smaken van de Centraal-Aziatische cultuur. Bewonder de ruwe schoonheid van Kirgizië, een land dat zijn eigen weg heeft gevonden in het post-Sovjet-tijdperk.

Online infomoment

20 maart om 20u00

Een online infomoment via Zoom waarop we tijd maken om de reis te overlopen en vragen te beantwoorden.

Hoogtepunten

default
Uitgestrekte landschappen
Kirgizië-17
Authentieke cultuur
Kirgizië-7
Roadtrippen met de grote "R"
default
Verlaten Sovjet nederzettingen

Reisschema

Dit reisschema is opgesteld met zorg en aandacht, rekening houdend met diverse interesses en behoeften. We streven ernaar een flexibele reiservaring te bieden die aangepast kan worden aan de individuele wensen van de deelnemers.

Bishkek
Hallo Kirgizië
Bereid je voor op een avontuur van epische proporties. Onze reis begint in Bishkek, waar de straten vol leven en kleur zijn. Hier gaan we op in de lokale sfeer en leggen we de dynamiek van het dagelijkse leven vast met boeiende straatfotografie. Ontdek de verborgen verhalen van deze bruisende hoofdstad terwijl we door de straten dwalen en de unieke mix van traditie en moderniteit vastleggen.
Bishkek
Bokonbaevo
Arendjager
In Bokonbaevo hebben we een ontmoeting met een arendjager. Laat je verwonderen door de majestueuze samenwerking tussen mens en roofvogel, een eeuwenoude traditie die nog steeds springlevend is in de adembenemende omgeving van het Issyk-Kul-meer.
Bokonbaevo
Karakol
Bergen
In Karakol genieten we van adembenemende landschappen. Van majestueuze, met sneeuw bedekte bergtoppen tot uitgestrekte valleien: hier zul je verwonderd staan over de natuurlijke pracht die Kirgizië in overvloed te bieden heeft.
Karakol
Enilcheck
Verlaten mijnstad
Enilcheck biedt een intrigerende kans om een verlaten Sovjet-mijnstad te verkennen. Er hangt een mysterieuze sfeer: verlaten gebouwen met ruige bergen als achtergrond getuigen van een industrieel verleden.
Enilcheck
Dankov Piek
Ruige natuur
Dankov Peak is een prachtige plek gelegen te midden van ongetemde wildernis. Hier in deze ruige omgeving leeft tevens ook het sneeuwluipaard. De kans dat we er een spotten is jammer genoeg enorm klein want deze dieren zijn enorm schuchter.
Dankov Piek
Naryn
Nomadenfamilies
Onze reis gaat verder naar Naryn, waar we kennismaken met nomadische families en het authentieke yurtleven ervaren. Ervaar de warmte van hun gastvrijheid en de eenvoud van het nomadenbestaan.
Naryn

Download de brochure

planeet appelmoes-14
Inclusief
Exclusief
Vervoer

Koud, vierkant blok Sovjetstaal. Geboren bij -40. Geeft een grote middelvinger naar alle schattige Volkswagenbusjes en andere lieve camperbusjes. Dit is een Volkswagenbus met ballen van staal. Piept en kraakt zodra ze de fabrieksband verlaat. Voor avonturiers het ultieme genot om in te rijden. Vierde onlangs haar 60e verjaardag, maar is in 60 jaar tijd geen spat veranderd. Klinkt eng? Druk het gas maar in van deze Russische ijsprinses en je bent de rest van je leven verliefd.

Verblijf

We verblijven we in Yurts, homestays en hotels.

Deze avontuurlijke reis door Kirgizië biedt een unieke kans om de traditionele nomadische levensstijl te ervaren door te overnachten in yurts. Dit zijn ronde, traditionele handgemaakte tenten en belichamen de eeuwenoude Kirgizische cultuur en bieden een authentieke en gezellige slaapervaring.

Homestays betekent verblijven in lokale gemeenschappen, waardoor je de kans krijgt om de gastvrijheid van Kirgizische families te ervaren en deel te nemen aan het dagelijkse leven.

Vluchten
In functie van de start en einde van de reis boek je best een vlucht die aankomt op 26 september en terug vertrekt op 10 oktober. We starten in Bishkek en kunnen op de avond van 26 september al samenkomen om eenje te drinken, of twee, of drie...

Bij Joker boek je voordelige vliegtickets. Dankzij onderhandelingen met luchtvaartmaatschappijen kunnen ze je straffe vluchtpromoties aanbieden.
Reispas
Vraag een internationaal paspoort aan als je er nog geen hebt. Het paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn vanaf het moment van reizen.
Visum
Je hebt geen visum nodig als je niet langer dan 60 dagen binnen een periode van 120 dagen in Kirgizië verblijft.
Kopies
Vergemakkelijk je reis door een kopie van je paspoort en verzekeringsdocumenten te maken en deze naar jezelf te e-mailen. Dit kan van pas komen als er zich onderweg iets voordoet.
Verzekeringen
Zorg ervoor dat je reis- en annuleringsverzekering op punt staat. Het is sterk aanbevolen om een reisverzekering af te sluiten.
Vaccinaties
Hepatitis A is aanbevolen voor alle reizigers.
Gezondheid
Ga gezond op reis door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.
Bankkaart
Activeer je bankkaart en Mastercard/Visa voor gebruik buiten Europa. Dit kan door contact op te nemen met de bank of via de app van jouw bank.
Maps.me
Download de app Maps.me. Dit is een app waar je offline kaarten kunt downloaden en deze ga je gebruiken met het Roadbook. Download alvast de kaart van Kirgizië. Dit doe je door in te zoomen op het land.
Waarom oktober?

In oktober ondergaat de natuur in Kirgizië een prachtige transformatie, waarbij de bladeren van bomen veranderen in warme herfsttinten. De landschappen worden overspoeld met rode, oranje en gele tinten, wat een schilderachtige achtergrond biedt voor adembenemende foto's. Of we nu de bergen, meren of valleien verkennen, we zullen worden beloond met een palet van herfstkleuren dat perfect is voor fotografie.

Oktober markeert het einde van de zomer en het begin van de herfst in Kirgizië. Het weer is over het algemeen mild, met aangename temperaturen overdag en koelere nachten. Dit betekent dat we comfortabel kunnen fotograferen zonder extreme hitte of kou. Bovendien biedt het heldere herfstlicht optimale omstandigheden voor fotografie, waardoor we de natuurlijke schoonheid van Kirgizië op zijn best kunnen vastleggen.

Oktober markeert doorgaans het einde van het hoogseizoen in Kirgizië. Veel toeristen hebben het land al bezocht tijdens de warmere maanden, waardoor oktober een periode is waarin de toeristische drukte afneemt. Dit biedt ons de mogelijkheid om de prachtige landschappen en culturele bezienswaardigheden vast te leggen zonder de verstoring van grote menigten.
Is deze reis iets voor jou?
Welk materiaal neem ik mee?

Dit zijn uiteraard geen verplichtingen maar we kunnen uit ervaring zeggen dat deze tips de reiservaring nog zotter maken.

 • Extra (lees: VEEL!) accu’s en een oplader, vooral als je langere tijd buiten bent zonder toegang tot elektriciteit
 • Breedhoeklens: een breedhoeklens is ideaal voor het vastleggen van de uitgestrekte landschappen, dramatische luchten en panoramische vergezichten. Hiermee kun je de omgeving in al haar pracht vastleggen, waardoor je een volledig beeld krijgt van de safari-ervaring.
 • Portretlens: Een portretlens is handig op reis omdat het ideaal is voor het fotograferen van mensen, met de mogelijkheid om expressies en persoonlijkheid vast te leggen. Het grote diafragma zorgt voor een kleine scherptediepte en bokeh, waardoor je onderwerp visueel aantrekkelijk naar voren komt. De lichtsterkte van de lens is gunstig in omstandigheden met weinig licht.
 • Statief: Een camerastatief op reis is gunstig voor stabiele foto’s bij langere sluitertijden in omstandigheden met weinig licht. Het is essentieel voor nacht- en sterrenfotografie, waar het stabiliteit biedt tijdens langere belichtingstijden. Ook handig voor zelfportretten, groepsfoto’s en panoramafotografie door de camera precies te positioneren. 
 • Drone: Drones stellen je in staat om grootschalige landschappen, architectuur en natuurlijke schoonheid te verkennen en vast te leggen. Ze voegen een extra dimensie toe aan je reisfotografie door een luchtperspectief te bieden dat anders moeilijk te bereiken is. 
 • Interrnationaal rijbewijs: officieel niet verplicht. Wij raden het echter wel aan omdat het fijn is een Russische vertaling aan een agent te kunnen geven. Zij zijn niet altijd op de hoogte van de juiste, in hun land
  geldende documenten.
 • Stroopwafels en sigaren: de ultieme reistip. Als je leuke mensen bent tegengekomen, als je een chagrijnige politieagent moet kalmeren of als je een Kirgiziër wilt bedanken die je geholpen heeft: stroopwafels! En sigaren! Die doen het vooral goed bij officials.
 • Kleding die je in lagen kan aandoen, voor het geval de vodka zijn werk niet doet. 
 • Indien gewenst: campingstoel. Wil je ’s avonds een comfortabele zitplaats waarin je onderuit gezakt met je beentjes omhoog een goed boek kan lezen met je ene hand, en met je andere kunt genieten van een bourgondische kaasplank? Dan zul je deze zelf mee moeten nemen (ook de kaasplank).
 • Zonnebrand 
 • Hoofdlamp
 • EHBO-set
 • Powerbank
Schrijf je in voor deze reis
LeeftijdGeslachtNationaliteit