planeet appelmoes-25
Perspectief Pura Vida
Gegarandeerd vertrek
4 inschrijvingen

Perspectief Pura Vida

Costa Rica is een ideaal land voor echte avonturiers! Ongeveer een kwart van dit land bestaat uit onaangetast, beschermd regenwoud. We wandelen over hangbruggen hoog boven de boomtoppen, fotograferen kleurrijke vogels en imposante watervallen, varen door moerassen en genieten van prachtige zonsondergangen. Je za gigabytes te kort komen op je geheugenkaartjes want er is ongelooflijk veel tet zien en te fotograferen in dit land. We ontdekken afgelegen gebieden en wandelen door ongerepte jungle terwijl we dit alles op beeld vastleggen.

Authentieke ervaring

Verhalende fotografie, avontuur en flexibiliteit zorgen voor een rijke en meeslepende en authentieke reiservaring.

Verhalende fotografie
0%
Avontuur
0%
Flexibiliteit
0%

Meer dan fotografie alleen

Hoewel verhalende fotografie de hoofdfocus is van deze reis, zijn er ook nog andere elementen die meespelen in de totaalbelevenis.

Cultuur
0%
Natuur
0%
Conditie
0%

Online infomoment

05 juni om 20u00

Een online infomoment waarop we tijd maken om de reis te overlopen en vragen te beantwoorden.

Hoogtepunten

CostaRica-4
Op zoek naar de quetzal
CostaRica-2-2
Dichte jungle
CostaRica-22
Vele prachtige vogels
CostaRica-25
Afgelegen plekken

Reisschema

Dit reisschema is opgesteld met zorg en aandacht, rekening houdend met diverse interesses en behoeften. We streven ernaar een flexibele reiservaring te bieden die aangepast kan worden aan de individuele wensen van de deelnemers.

Alajuela
Hallo Costa Rica
Na een lange vlucht arriveren we eindelijk in Costa Rica. We gaan direct door naar Alajuela, vlakbij San José, waar we even de tijd nemen om te ontspannen. We zullen hier één nacht verblijven voordat we de volgende dag aan ons avontuur beginnen.
Alajuela
Boca Topada
Afgelegen jungle
Boca Tapada, een verborgen juweel verscholen in het noorden van Costa Rica. Hier zullen we de weelderige regenwouden verkennen en de inheemse flora en fauna vastleggen, omgeven door de rust en sereniteit van deze afgelegen bestemming. Houd je ogen en oren open want dit het leefgebied van groene ara's. Het is werkelijk een prachtig zicht om deze zeldzame vogels door de boomtoppen te horen en zien vliegen. We hebben hier ook de mogelijkheid om de majestueuze koningsgier te fotograferen. Ook kolibries, en kikkers zullen zeker de revue passeren.
Boca Topada
Omgeving La Fortuna
Vulkanen en watervallen
Onze volgende stop is de regio rond La Fortuna. Hoewel La Fortuna een toeristische hotspot is, gaan wij op zoek naar afgelegen plaatsen waar maar weinig andere toeristen komen. We verkennen imposante watervallen en dichte jungle terwijl we dit alles mooie op beeld vastleggen.
Omgeving La Fortuna
Caño Negro
Moerassen
Na La Fortuna gaan we verder naar Cano Negro, een verborgen juweeltje dat bekend staat om zijn weelderige moerassen en ongerepte natuur. We zullen het water opgaan en de moerassen verkennen op zoek naar exotische vogels, nieuwsgierige apen en mysterieuze kaaimannen die in de schaduw van de vegetatie loeren.
Caño Negro
Regio Monte Verde
Nevelwoud
Vanuit Cano Negro zetten we onze reis voort naar Santa Elena, waar het avontuur doorgaat te midden van het betoverende nevelwoud. Hier wandelen we door weelderige junglepaden die wemelen van het leven. We gaan op zoek naar prachtige uitzichtspunten voor zonsopgang en wagen ons. aan een eerste poging om de Quetzal te spotten.
Regio Monte Verde
San Gerardo de Dota
Vogelparadijs
Hier, te midden van dichtbegroeide bossen en kabbelende beekjes, bevindt zich een waar paradijs voor vogelliefhebbers. San Gerardo de Dota staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om de iconische quetzal vogel te spotten. Met zijn levendige verenkleed en elegante vlucht is de quetzal een ware blikvanger en een droom voor elke fotografieliefhebber. Maar San Gerardo de Dota biedt meer dan alleen de quetzal. Terwijl we door de nevelbossen dwalen, kunnen we ook andere inheemse vogelsoorten spotten, zoals kolibries, trogons en tangaren.
San Gerardo de Dota
Alajuela
Terugblikken
Na al deze onvergetelijke avonturen zullen we onze reis afsluiten in Alajuela, waar we de tijd nemen om te ontspannen en te reflecteren op alle magische momenten die we hebben ervaren tijdens onze reis door Costa Rica.
Alajuela

Download de brochure

planeet appelmoes-14
Inclusief
Exclusief
Vervoer

Om de flexibiliteit van de reis te verhogen, verplaatsen we ons in huurwagens. Deze bieden ons de vrijheid om op eigen tempo door het adembenemende landschap van Costa Rica te rijden en op ontdekking te gaan naar verborgen pareltjes die niet altijd toegankelijk zijn met standaardtransport. Met onze huurwagens kunnen we spontaan stoppen langs de weg om onvergetelijke momenten vast te leggen en te genieten van de natuurlijke pracht die voor ons ligt. Bovendien stelt het ons in staat om flexibel te zijn in onze reisroute, zodat we optimaal kunnen profiteren van de unieke kansen die zich onderweg voordoen. Met de vrijheid van onze huurwagens kunnen we onze fotografiereis naar Costa Rica transformeren tot een avontuurlijke ontdekkingsreis, waarbij we elk moment ten volle kunnen benutten.

Verblijf

We verblijven in comfortabele lodges en hotels in tweepersoonskamers. De meeste van deze accommodaties beschikken over eigen wandelpaden en speciaal ontworpen plaatsen voor vogelfotografie, waardoor we de natuurlijke pracht van Costa Rica van dichtbij kunnen ervaren en vastleggen. Na een dag vol avonturen kunnen we ontspannen in onze gezellige kamers, omringd door het rustgevende geluid van de natuur.

Deze lodges en hotels bieden niet alleen comfortabele accommodatie, maar ook een unieke kans om de lokale flora en fauna te verkennen. Met hun eigen wandelpaden kunnen we op verkenning gaan door de omliggende bossen en genieten van de ongerepte schoonheid van onze omgeving. Bovendien stellen de speciaal ontworpen plaatsen voor vogelfotografie ons in staat om de kleurrijke vogels van Costa Rica van dichtbij te observeren en vast te leggen, met alle comfort en gemak binnen handbereik.

Reispas
Vraag een internationaal paspoort aan als je er nog geen hebt. Het paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn vanaf het moment van reizen.
Visum
Voor een verblijf korter dan 90 dagen heb je geen visum nodig in Costa Rica.
Rijbewijs
In Costa Rica heb je alleen een geldig rijbewijs nodig om een auto te mogen besturen. Een internationaal rijbewijs is niet vereist.
Vaccinaties
Hepatitis A-vaccinatie is aanbevolen voor alle reizigers.
Kopies
Vergemakkelijk je reis door een kopie van je paspoort en verzekeringsdocumenten te maken en deze naar jezelf te e-mailen. Dit kan van pas komen als er zich onderweg iets voordoet.
Verzekeringen
Zorg ervoor dat je reis- en annuleringsverzekering op punt staat. Het is sterk aanbevolen om een reisverzekering af te sluiten.
Bankkaart
Activeer je bankkaart en Mastercard/Visa voor gebruik buiten Europa. Dit kan door contact op te nemen met de bank of via de app van jouw bank.
Waarom december?

December is een uitstekende tijd om Costa Rica te bezoeken vanwege het droge seizoen dat begint, wat resulteert in heldere, zonnige dagen en perfecte omstandigheden om de natuurlijke pracht van het land te verkennen. Van weelderige regenwouden tot prachtige stranden, Costa Rica biedt een ongeëvenaarde diversiteit aan landschappen.

December markeert het begin van het migratie- en broedseizoen voor veel vogelsoorten in Costa Rica, waardoor het een paradijs wordt voor fotografieliefhebbers. Tijdens deze periode kun je een overvloed aan kleurrijke vogels en andere dieren verwachten, zoals apen, luiaards en kikkers, die allemaal prachtige fotomomenten bieden.

December is ook een tijd van viering en festiviteiten in Costa Rica, met verschillende culturele evenementen en festivals die plaatsvinden gedurende de maand. Dit biedt ons de kans om niet alleen de natuurlijke schoonheid van het land vast te leggen, maar ook de levendige cultuur en tradities van de Costa Ricaanse bevolking. Van kleurrijke kerstmarkten tot traditionele dansvoorstellingen, december biedt talloze mogelijkheden om unieke en boeiende foto's te maken die de geest van Costa Rica vastleggen.
Is deze reis iets voor jou?
Welk materiaal neem ik mee?

Dit zijn uiteraard geen verplichtingen maar we kunnen uit ervaring zeggen dat deze tips de reiservaring nog zotter maken.

  • Allround lens van 18 mm tot 105 mm (reislens): handig voor situaties waarin je snel van brandpuntsafstand wilt wisselen. Geschikt voor dagelijkse fotografie, reisfoto’s en veelzijdige toepassingen.
  • Lens met vast brandpunt: ideaal voor portretfotografie en situaties met weinig licht. Biedt vaak een uitstekende beeldkwaliteit en een mooie onscherpe achtergrond (bokeh).
  • Zoomlens tot 600 mm: uitermate geschikt voor vogelfotografie, waarbij je onderwerpen op grote afstand dichtbij kunt halen zonder fysiek te dichtbij te komen.
  • Ledpaneel(tje): ideaal voor het verlichten van onderwerpen bij weinig licht of tijdens schemering. Kan ook worden gebruikt voor portretfotografie om extra lichtbronnen te creëren.
  • Statief: essentieel voor langere belichtingstijden, zoals bij nachtfotografie of landschapsfotografie. Zorgt voor stabiliteit en maakt het mogelijk om scherpe beelden vast te leggen.
  • Breedhoeklens: perfect voor landschapsfotografie, architectuur en groepsfoto’s. Biedt een breder gezichtsveld en legt meer van de omgeving vast.
  • Draagriem: verlicht de belasting van het dragen van de camera gedurende langere periodes. Zorgt voor gemakkelijke toegang tot de camera en voorkomt vermoeidheid tijdens het dragen.
  • Voldoende geheugenkaartjes en accu’s.
LeeftijdGeslachtNationaliteit